top of page
  • Foto van schrijverMarja Poot

You'll never know until you goHet werd weer tijd om toe te geven aan de Wegwee. Deze keer naar Oceanië een deel van de wereld waar ik nog nooit geweest ben. Eerste bestemming is Nieuw Zeeland.

Het wordt beschreven als een land van ongeëvenaarde schoonheid, die zintuigen betoverd om een blijvende indruk in het hart achter te laten van diegene die het geluk heeft om haar adembenemende landschappen te aanschouwen. Dat klinkt zo mooi, dat wil ik meemaken.

Het is ook het land van de campervans. De ideale manier om de twee eilanden van Nieuw Zeeland te ontdekken. Zittend aan mijn eettafel op Steigereiland heb ik via Whatsapp een Toyota Hiace camper in Auckland gekocht.


Ik kan nu zeggen dat dit een goede zet is geweest, het is een fijne bus, een ouwetje uit 1999 maar hij doet het prima en alles wat ik nodig heb zit er in, inclusief een groot zonnepaneel op het dak. Mijn eigen tiny house voor de komende 6 maanden.


Inmiddels ben ik ruim twee weken hier maar het voelt als twee maanden. Dit tijdsvertragende effect is een bekend gegeven en komt voort uit het feit dat reizen je zintuigen prikkelt, je nieuwe ervaringen biedt en je uit je comfort zone haalt. Dat kan ik alleen maar beamen.


Het is zó leuk om met mijn camper op pad te gaan.


Roturoa een geothermisch en vulkanische gebied, met pruttelende hete modderpoelen en spuitende geisers.Vuurtje stoken op de camping in Tamu Creek


Wandeling naar Okere Falls


Gentle Annie, een mooie naam voor een prachtige weg van Napier naar Tahaipe

En schapen, heel veel schapen.
Ik ben inmiddels aangekomen bij Jan en Marian van Home4all mijn eerste Workaway in Nieuw Zeeland.


Lees mijn volgende blog: Aan de slag bij Home4all.

Comments


bottom of page