top of page
  • Foto van schrijverMarja Poot

Update Mothers Heart UgandaJeremiah en Kate hebben niet stil gezeten. Het afgelopen jaar zijn er ondanks de pandemie toch een aantal vrijwilligers uit diverse landen langsgekomen die Mother’s Heart Uganda hebben gesteund. Er is zelfs een klaslokaal bijgebouwd, zodat de school nu voldoende klaslokalen heeft voor zowel de kleuters als voor de lagere school.


Mothers Heart Uganda doet veel werk voor de community. Er worden naailessen, computerlessen en haarvlechten gegeven. Er zijn bijeenkomsten met voorlichting over sexualiteit, voorkomen van zwangerschappen van jonge meisjes, informatie over zwangerschap en bevalling, gezondheid en ziekte, het belang van hygiene. Mothers Heart Uganda is niet meer weg te denken uit Mutoto. Het volgende project waar Kate en Jeremiah zich voor in willen gaan inzetten is om een kleine kliniek te bouwen speciaal voor zwangere vrouwen en baby’s.
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan Mother’s Heart Uganda.

Dit jaar zijn er onder andere speeltoestellen aangeschaft voor op het schoolplein. Ook zijn er materialen voor school, de naai- en computerlessen en de workshops aangeschaft. Ik heb een enorme bewondering voor Kate en Jeremiah want ondanks de grote tegenslagen door de pandemie laten zij zich niet uit het veld slaan en blijft Mothers Heart Uganda zich ontwikkelen.


Leuk om te weten dat alle stenen die gebruikt zijn om de klaslokalen te bouwen allemaal zelf gemaakt zijn door Jeremiah met behulp van vrijwilligers en de jongens en mannen uit het dorp.


Mocht je ook een steentje bij willen dragen: NL73RABO0365661678 t.n.v. M.Poot

Liever een Tikkie? Dat mag ook.

Stuur me een whatsappje op +31612266621

Heel erg bedankt alvast!


Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Comments


bottom of page