top of page
  • Foto van schrijverMarja Poot

Ik ga weer ! Uganda


Ik zie dat mijn laatste blog in december 2021 is geweest. Toen woonde ik nog op het Caribische eiland Sint Maarten. Inmiddels ben ik al weer een paar maanden terug op mijn mooie Amsterdamse Steigereiland. Ondanks de altijd aanwezige Wegwee is het ook fijn om thuis te zijn en deze zomer was natuurlijk fantastisch. Het voelde bijna hetzelfde als het leven op een tropisch eiland met al die zon en het IJmeer voor mijn deur.

Waarom nu een blog?

Omdat ik weer naar Uganda en jou wil vragen om een donatie.

Het is ruim 4 jaar geleden, in mei 2018, dat ik via Workaway terecht kwam bij Mother's Heart Uganda opgericht door Kate en Jeremiah. Toen was er nog bijna niets. Een paar overkappingen van houten palen achter het woonhuis, wat door moest gaan voor een school.

Het jaar daarop in juni 2019 ben ik nogmaals twee maanden bij Kate en Jeremiah in huis geweest. Toen werd er al flink gebouwd.

Je kunt er alles over lezen en zien in mijn voorgaande blogs op mijn website.

Vanaf de eerste week in 2018 zaten Kate en Jeremiah in mijn hart en daar zitten ze nog steeds. Ik heb via whatsapp bijna wekelijks contact. Zij zetten zich beiden nog altijd volop in voor alle mensen in de community en hebben inmiddels zo veel bereikt.

Dankzij de donaties van velen staat er nu een complete lagere school waar inmiddels 330 kinderen onderwijs krijgen. En naast alle aandacht voor onderwijs zijn er ook nog de projecten die voor de community georganiseerd worden. De school is multifunctioneel. In de klaslokalen worden ouderavonden en voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over sexualiteit, HIV/Aids, zwangerschap en bevalling, gezondheid en ziekte, het belang van hygiene, over menstruatie en verstrekken van wasbaar maandverband. Er worden naailessen, computerlessen en haarvlechten gegeven. Indrukwekkend wat er allemaal georganiseerd wordt door Mother's Heart Uganda.

Deze keer ga ik niet alleen en ook niet zo heel lang. Het worden drie weken samen met mijn broer Willem. Hij is in 2019 samen met Ernie ook al een keer geweest om een solar installatie te doneren.

Wij vertrekken 7 november richting Uganda en hopen een mooi bedrag mee te kunnen nemen om Mother's Heart Uganda te ondersteunen. Je kan er 100% vanuit gaan dat je donatie goed terecht komt.


Ik hoop dat ik je kan verleiden ....Rekeningnummer NL73RABO0365661678 t.n.v. M.Poot o.v.v. Mothers Heart Uganda.
Liever via een Tikkie.

Mag ook.

Stuur mij een whatsapp op 0612266621
Interview met Jeremiah, Kate, Hellen en John - September 2022


bottom of page