top of page
  • Foto van schrijverMarja Poot

Het voelt een beetje als thuiskomen


We zijn er bijna! Jeremiah laat ons weten dat hij bij de Central Market in Mbale op ons wacht. We gaan eerst mee naar het kantoor wat Jeremiah heeft in het gebouw van de Central Market, waar we officieel welkom worden geheten. Zo gaat dat in Uganda. Goed om te zien dat daar de grote kopieermachine staat te glimmen die vorig jaar is aangeschaft voor de school. Daar wordt goed voor gezorgd.


Het is heerlijk om weer op The Golden Hill te zijn. Zo fijn om ook om Kate weer te kunnen omhelzen. En eindelijk de twee kleine Pootjes, Jeremiah en Jeriana te zien. De tweeling heeft onze naam gekregen, dat mag je doen in Uganda. Hoe leuk is dat, twee Pootjes in Mutoto.


"The only gift we can give you was to re-name you in our family name,

Jeremiah Poot and Jeriana Poot."

Het allermooiste is dat er nu een complete school staat waar 330 kinderen komen, waar voor elke klas een onderwijzer staat en waar leuk én goed onderwijs wordt gegeven zonder winstbejag. Waar de meeste privé scholen in Uganda alleen toegankelijk zijn voor de rijkeren is dit op The Golden Hill niet het geval. Ik ben zo trots op Jeremiah en Kate!


Ik wil alle mensen die een bijdrage geleverd hebben aan Mothers Heart Uganda héél erg bedanken, zonder jullie steun had dit niet gekund. En het is nog niet afgelopen. Aan onze oproep om dit jaar nog een donatie te doen hebben veel mensen gehoor gegeven. Een hele grote dank je wel!


Het volgende project is het bouwen van een teachers house. Aangezien onderwijzers vaak van ver moeten komen en vervoer veel tijd en geld kost is het heel gebruikelijk dat een school huisvesting biedt voor de onderwijzers, zodat zij gedurende de week niet heen en weer naar huis hoeven. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor een onderwijzer om te blijven lesgeven op de school.


En de bouw is al begonnen! Laat dat maar aan Jeremiah over.....

Ik heb een video gemaakt van onze week daar. Veel plezier met kijken.


Comments


bottom of page